Bu yaz ilk kampımızı Keşan’a 26 km. mesafedeki Gökçetepe Tabiat Parkı‘nda yaptık. Kamp alanı, Saroz körfezinde mavi ile yeşilin birleştiği kocaman bir Tabiat Parkı.

Saroz körfezi, oksijeni bol, denizi çok temiz ve özel bir körfez. İlk kez dalış eğitimi almak için Keşan’a yakın Uzunkum sahiline ve İbrice limanına gitmiştim. Bir çok defa Saroz‘a gelsem de Gökçetepe‘ye hiç gitmemiştim. Burayı görünce daha önce nasıl gelmedim diye düşünmeden edemedim. Tabiat Parkı korunuma altındaki bölge olduğu için sadece orman ve deniz var. Beton yapılaşmaya Tabiat Parklarında izin verilmiyor.

Gökçetepe 'de gün batımı

Gökçetepe’de gün batımı

Gökçetepe, gün batımında balıkçı

Gökçetepe’de gün batımında balıkçı

Gökçetepe Tabiat Parkı 550 dönüm büyüklüğünde, 3,5 km. sahile sahip. Türkiye’de her çeşit doğa severin geldiği bir kamp alanı. Genci, yaşlısı herkesin rahat bir şekilde doğanın tadını çıkartabildiği bir yer. Bazı kurumlar yaz kamplarını da burada yapıyorlar.

Park’ın işletmesi Kartur adlı şirkette. İşletmecisiyle yaptığımız uzun ve güzel sohbette bize bu Tabiat Parkı‘nı hizmet amaçlı, doğayı sevdikleri ve korumak istedikleri için işlettiklerini anlattı. Zaten şirketin esas gelir sağladığı sektörler taşımacılık ve inşaat. Bu büyük alanın özel işletme elinde korunması, işletilmesinin çok zor olduğunu öğrendik. Bazı ziyaretçilerin istedikleri konforu bulamadıkları için şikayetleri olduğunu ancak doğayı korumakla şehirlerimizdeki konforu sağlamanın aynı anda pek mümkün olmadığını söyledi.

Gökçetepe Sahilleri

Gökçetepe sahil

Bizim sakin koyumuz

Gökçetepe‘deki 6 koydan denize girilebiliyor. Kumsalı olan koyları yüksek sezonda kalabalık olabiliyor. Tabi ki hafta içini tercih ederseniz her zaman için daha tenha olur. Çadırlarımızı kurmak için daha sakin, çakıllık bir koya yakın, 1-2 çadırın olduğu bir yamacı seçtik. Araba için de çadır için de bolca yer vardı. Tuvalet ve mutfağa uzak kalmaksa kefareti tabi:)

Gökçetepe hamağımız

Kamp yaptığımız yer

Tercih yine size kalmış. Biz en sakin yerlere kaçmayı seviyoruz. İstediğimizde kalabalığa dahil oluyoruz.

Gökçetepe hamağımız

Denize karşı hamak keyfi gibisi yok

Kamp alanından ATV kiralamak, çeşitli su sporları, diğer sporları yapmak mümkün.

Gökçetepe de Kamp kurduğumuz yeşil ötesi yer

Kamp kurduğumuz yeşil ötesi yer

Gökçetepe’de kamp kurmak, denize girmek, güzel zaman geçirmek için çok seçenek olması, üstelik bunları huzurlu bir orman içinde yapabilmek en büyük artıları.

Gökçetepe Kamp kurduğumuz yer

Kamp kurduğumuz yer

Ortak Alanlar

Koyların arasında mesafe fazla olduğu için her koyda tuvalet/duş var. Klasik Türkiye kamp tuvaleti diyebilirim. Yeni olmasına rağmen çok temiz değil.  Neyse ki orman ve dalga sesleri buna da şükür dedirterek sakinleştiriyor.

Büyük koylarda market/restoran var. Restoranı tost, köfte ekmek gibi basit yemekler veriyor. Kalabalık günlerde o siparişler gelmek bilmiyor. Kamp alanı girişinde büyük bir market var, içinde yok yok diyebilirim. Bir küçük market de ilerideki kumsalda var. Kamp alanı büyük olduğu için bu işletmeler hayat kurtarıyor.

Açık alanda büyük bir mutfağı var. Daha doğrusu lavaboları var. İşletme çok kişiye hizmet verdiği için buzdolabı veya alet edevat yok.

Elektrik çeşitli merkezi noktalarda ücretsiz olarak var. Çadırınızın olduğu yere uzatma çektirerek elektriği kiralayabiliyorsunuz.

Ücretler

Fiyatlar Milli Parklar Kanunu’ndaki Tabiat parkı yönetmeliği Giriş ve Konaklama ücretlerine tabi:

Şahıs Giriş 6,50 TL
Bisiklet Giriş 6,50 TL
Motorsiklet – Atv Giriş 13,00 TL
Otomobil Giriş 20,00 TL
Minibüs Giriş 60,00 – 100 TL
Otobüs Giriş 175,00 TL
Karavan Giriş 60,00 TL
Çadır Konaklama 40 TL 4 kişiye kadar elektirik su dahil.

Karavan konaklama        60,00 TL elektrik su dahil.

Çadırınız yoksa işletmeden de kiralayabilirsiniz.

Gökçetepe Tabiat Parkı’na Nasıl Gidilir?

İstanbul-Gökçetepe 260 km. Arabayla E-5 (D100)’den Keşan’a dümdüz kaptırıp gelebilirsiniz. Keşan kavşağından Keşan’a (göbekten 3. çıkış) döndükten sonra, ileride sağdaki Çamlıca yoluna girip ulaşabilirsiniz.

Gökçetepe Çanakkale’ye 130 km. uzaklıkta. Çanakkale’den Keşan’a doğru giderken Çamlıca yolu girişi solda kalıyor.

12 ay açık kamp alanına sonbahar-kış gitmeyi tercih ederseniz, gitmeden telefonla hizmetlerini sormanızı öneririm. Öğrendiğime göre sezon bittikten sonra restoranları ve marketleri kapanıyor. Diğer hizmetleri vermeye devam ediyorlar.

Gökçetepe yolu

Gökçetepe yolundan bir manzara

Yoldaki mısır tarlaları, Gökçetepe

Yoldaki mısır tarlaları

İletişim Bilgileri:

Adres : Gökçetepe Köyü Zeytindere Mevkii Keşan, Edirne
Web: gokcetepetabiatparki.com
GSM: +90 530 762 99 61
GSM: +90 533 127 43 54
Telefon : 444 45 27