Bangkok’tan arabayla çıktığımız merkez Tayland turunda Ayutthaya’da ve Kwai köprüsünde geçirdiğimiz kavurucu 3 günün ardından biraz serinlemek için Erawan Şelaleleri’ne gitmeye karar verdik. Bir avuç su için uzun yollar almayı göze aldık. Öğleden sonra kişi başı 300 baht, 30 TL vererek girdiğimiz şelalelerin öğleden sonra 16:30’da kapanacağını nedense içeri girdikten sonra söylediler. Biz de türk olduğumuzu, o kadar parayı 1-2 saat için vermek istemediğimizi bildiğimiz tüm dillerde anlatmaya çalıştık. Merkez Tayland’da ingilizce çok popüler bir dil değil doğrusu. 40 dakikalık yalvarma ve ikna çalışmaları sonucunda yarın sabah tekrar para vermeden girebilmemiz için sihirli uzun bir cümle yazıp elimize tutuşturdular. Bu yazı kapıdaki güvenliği aşmamızı sağlayacakmış.

Erawan şelaleleri

Bu uzun metinde ne yazıyor bilmiyoruz ama işe yaradığı kesin… İçerideyiz:)

Erawan Şelaleleri

[youtube id=”2AxqZOAgdYw” width=”600″ height=”350″ autoplay=”no” api_params=”” class=””][/youtube]

Neyseki işe yarıyor ve tekrar para vermeden sabah 08:30’da Erawan Şelaleleri’ne giriyoruz. Kanchanaburi’deki Erawan Şelaleleri 7 kat şelaleden oluşuyor. Bu yedi katın arasında da irili ufaklı bir çok küçük şelale ve doğal havuz var. Erawan ismini Hindu mitolojisindeki 3 başlı filden almış. Tayland’da heryerde bir fil etkisi görmek mümkün. Taylar için fillerin yeri ayrı, bira markasından en büyük ikinci adasına kadar bir çok yerde Chang (fil) kelimesi görebilirsiniz.

Erawan şelaleleri

7 kat şelale ve mesafeleri tabelalarla güzelce belirtilmiş.

Şelalelerden en yakını 500 metre, en uzaktaki 7. şelale Phu Pha Erawan ise girişe 2 km. mesafede. Orman içinde küçük ve zevkli bir yürüyüş sonunda şelalelere varıyoruz.

Eğer fotoğraf çekmek ve boş havuzlarda rahatça yüzmek isterseniz sabah erken saatte gitmenizi öneririm, çünkü kalabalık arttıkça doğanın dinginliği de azalıyor ve biraz tadı kaçıyor. Yedi şelalenin hepsini de görmek isterseniz 2-3 km’lik bir yürüyüş yapmanız gerekiyor. Erawan Şelaleri’ne en az 3-4 saat ayırmak gerekiyor. Yanınıza atıştırmalıklar ve su almanız iyi olur çünkü şelale yürüyüşünde market, büfe vs. yok.

Erawan Şelaleleri

3. kat: Pha Namtok şelalesi

3. kattaki Pha Namtok’a vardığımızda 20 metre yüksekten geniş bir havuza düşen şelale ve yüzmek için çok güzel bir havuz bizi karşıladı.

Erawan şelaleleri

Yağmur mevsiminden sonra giderseniz su seviyesini en yüksek haliyle yakalayabilirsiniz. Biz şubat ayında gittiğimiz için nispeten az su vardı ama yine de yüzecek bir çok havuz vardı.

Erawan şelalaleri, Arabayla Tayland

Erawan Şelaleleri

Balıklar gerçekten kocamandı, fazla yaklaşmadan yüzmeye çalıştık:)

Erawan şelaleleri

7. ve son şelale Phu Pha Erawan’a vardığımızda bizi 20-30 kadar turist karşıladı. Bizden de önce buraya varmayı başaranları kutladıktan sonra insansız fotoğraf çekmenin zorluğunu farkettik. Fotoğrafını çekemediğim en ucunda 30 metreden düşen şelalenin altında kalkerlere sırtımı verip, serinliğin tadını çıkarttıktan sonra geri dönüş yoluna düştük.

Erawan şelaleleri 7. kat

7. ve son şelale Phu Pha Erawan

Erawan Şelaleleri giriş ücretleri:

Her gün 8am –4.30pm; arası açık ve giriş ücreti kişi başı 300 baht, 30 tl, çocuk 200 baht, 20 tl.

Nasıl Gidilir?

Bangkok, Koh San Road‘dan taksiyle kuzey otobüs terminaline gidip oradan otobüsle Kanchanaburi’ye gidebilirsiniz.

Kanchanaburi Terminalinden otobüsle Erawan Milli Park’ına ulaşabilirsiniz.

Arabayla Kanchanaburi‘den kuzey batıya  65km boyunca 3199 nolu yolu takip ederek Erawan Ulusal Parkı girişine ulaşılıyor.

Erawan şelaleleri

Kanchanaburi otobüs nostaljisi

Nerede kalınır?

Parkta konaklayabilirsiniz ancak internetten rezervasyon yapmak mümkün değil.  Bir kapıdan gittiğimizde Şelale civarında kalacak yer yoktu (gecelik 800 baht- 80 tl-4000 baht, 400 tl). Erawan Ulusal parkında göl kenarında büyük villalarda konaklamak zorunda kalmıştık (gecelik 1300 baht, 130 tl4000 baht400 tl). Zorunda diyorum ama sonradan anladık ki müthiş bir doğa güzelliği ile baş başa kalıyormuşuz:)

Erawan'da kaldığımız villa

Erawan’da “mecburen” kaldığımız devasa villa

Çadır bana yeter diyenler Ewawan Şelalesi yakınında çadırda kalarak daha ucuza konaklayabilir. Erawan şelaleleri Kwai köprüsünün 1 saat kuzey batısında yer alıyor.  Etrafındaki otel ve hostellerde de kalabilirsiniz.

Restoran

Şelalerin girişindeki alanda bir çok restoran ve hediyelikçi var. Servisleri ve kaliteleri süper değil ama aç da kalmazsınız. Pad Thai kutsaldır diyerek sarılıyoruz çubuklara…

Tiyolar:

  • Sinek kovucu spreyler hayat kurtarabilir.
  • Haftasonu gidecekseniz rahatça yüzmek ve fotoğraf çekmek isterseniz sabah erken saatleri tercih edin.
  • Nem çok fazla olduğu için bol bol sıvı tüketmekte fayda var.
  • Güzel bir yürüyüş veya spor ayakkabı ile gitmek iyi olur. Parmak arası terlikler tavsiye etmiyorum.
  • Mayo veya bikini almayı unutmayın, sıcak ve nemli havada suya girmek çok ferahlatıcı ve eğlenceli.
  • Plastik su şişelerinizi ve çöplerinizi ulusal parkta bırakmayın. Taylar temizlik konusunda haklı olarak çok hassaslar. 2. aşamadan sonra plastik su şişesi taşımak bile yasak. Emanete bırakıyorsunuz.
Erawan Şelaleleri

Erawan Şelaleleri haritası

7 günde Arabayla Tayland Turu yazısı için hazırladığım haritada Erawan Şelalelerini “E” olarak işaretledim:

Tayland Ulusal Parkları hakkında daha fazla bilgi için: thainationalparks.com/erawan-national-park

Erawan hakkında tavsiyelerinizi, fikirlerinizi veya sorularınızı aşağıda yorum olarak paylaşın lütfen…