Gökçeada, (İmroz) Çanakkale’ye bağlı, Ege Denizi’ndeki Türkiye’nin en büyük adası. Gökçeada’da doğası gereği yerleşik insan nüfusu az olduğu için temiz ve balık dolu bir çok koydan denize girmek mümkün. Gökçeada’da kamp yapmak için geniş sahiller var. En sevdiğimiz kampingler deniz kenarında olanlar olduğu için Gökçeada’da kamp yapmayı seviyoruz. Gökçeada, eski adıyla İmroz, ulaşım ve iklim zorluklarından dolayı hala bakir kalabilmiş bir ada. Rüzgarı bol olan adanın orijinal ismi İmroz; “rüzgarlı ada” mansına geliyor. Bu sebeple de her türlü sörfçüyü ve ada severi kendine çekiyor.
Gökçeada’ya Ulaşım:
İstanbul-Gökçeada arabayla feribot dahil 5,5 saat sürüyor. Gelibolu – Eceabat arasında Eceabat’a yaklaşık 3km. kala Kabatepe sapağından dönüp limana ulaşabilirsiniz. Kabatepe’den feribotla ortalama 1 saat 15 dakikada Gökçeada’ya ulaşılıyor. Çanakkale’den geliyorsanız, gişedekilere Gökçeada’ya gittiğinizi söylemeyi unutmayın. Kombine bilet veriyorlar, Gökçeada feribotu beleşe geliyor. Bayramlarda feribot iskelesine 1-2 saat öncesinden gitmekte fayda var. Adaya gitmeden önce mutlaka feribot saatlerine göz atın. 444 0 752 nolu telefondan ya da Gestaş adresinden bilgi alınabilirsiniz. Araç kiralama için Güvenilir araç kiralama firması olduğunu düşündüğüm için Otorento’yu önerebilirim.
Gökçeada’da Kamp Yapılan yerler:
Şen Camping
İlk defa 5 yıl önce gittiğim Şen Camping, Gökçeada’da kamp yaptığım ilk yer. Şen Camping Gökçeada’nın doğusundaki Aydıncık yani Kefaloz koyunda yer alıyor. Sahibi Necdet Şen 40 yıl önce elektrik, su yokken kurmuş Şen Camping’i.
Ulaşım:
Aydıncık koyu merkeze 9 km mesafede. Gökçeada’da ulaşım çok kolay değil maalesef. Talep de buna izin vermiyor. Sakin bir adayı kim istemez? Araçla adaya gelmek en iyi tercih olur. Maceradan korkmayan zamanı daha bol olanlar için az seferi olan otobüs ve minübüsleri veya otostopu deneyebilirsiniz.
Plajı:
Aydıncık sahili, 1.2 km uzunluğunda, incecik kumları ve dalgasız denizi var. Her açıdan rüzgara açık olan Aydıncık Koyu, sörfçülerin sürekli uğrak yer. Poyrazda Kefaloz’da, Lodos olduğunda yarımadanın diğer taradında dalgasız denizde sörf yapmak mümkün. Buradaki su sporları eğitim okullarından sörf veya dalış öğrenebilirsiniz.
Aydıncık Koyu rüzgarına rağmen kafa dinlemek için çok ideal bir yer. Türklerden fazla Bulgar veya Yunan turistlerin gittiği bir koy. Özellikle Bulgar sörfçüler arasında çok popüler bir yer.
Kamp alanı:
Şen Camping adanın en güzel koylarından birinde. Sakin, lüksten uzak, basit ama temiz bir kamp alanı. Deniz kenarı için geniş bir alana kurulu. Alan geniş ama kullanım alanları biraz dağınık. Mesela restoranın kafe kısmı restoranın dışında. Sahilde kumların üzerinde veya biraz yukarıda yer kalmışsa düzlük toprak alanda kamp kurabilirsiniz. Geceleri şezlonglarda yıldızlarla uyuma seçenekleri de var:)
Elektrik isterseniz uzatmayla günlük 5 tl’ye veriyorlar. Mutfak kullanımları kamp alanında yok. Herkes ortadaki masalardı yaşam alanı olarak kullanıyor. Bulaşık için bir çeşmeleri var. Ortak kullanım buzdolabını kullanabilirsiniz.
Restoran:
Balık sever biri olan Nejat bey, restoranında her zaman taze balık, ahtapot ve sübye çeşitleri var. Porsiyonlarını diğer türk restoranlarındaki gibi küçük bulsam da lezzetleri fena değil. Önceki yıllardaki iyi aşçısı hala mutfakta mı bilmiyorum ama uygun fiyatları ile lezzetli mezelerini ve balıklarını yiyebilirsiniz.
Fiyatlar:
Kişi başı kendi çadırınla kamp günlük 15 tl. Kahvaltı dahil seçerseniz 30 tl. Elektrik günlük 5 tl. Bira, 10 tl. Kahvaltı 20 tl. Kalamar 25 tl. (2016 yaz fiyatları)
İletişim Bilgileri:
Adres : Aydıncık Plajı, Gökçeada, Çanakkale
GSM: +90 534 254 16 04
Telefon : +90 286 898 10 20
Yıldız koy, Arkadia Kamping
Ulaşım:
Yıldız koyu aracınızla merkeze 4 km uzaklıkta, Kaleköy‘e 10 dk. yürüyüş mesafesinde. Limandan merkeze varınca çömlek göbekten sağa dönüp Yeni Bademli girişinden sonra sağ tarafta Yıldız Koyu tabelasını göreceksiniz. Koy tabeladan sonra 1 km ileride. Maalesef sahilde otopark mevcut. Maalesef diyorum çünkü arabaların plajda ne işi var çözemedim hala. Bedavaya oraya arabanızı koyabilirsiniz.
Plajı:
Sahil taşlık, bu rüzgara zaten kum dayanmaz. Zamanında Belediye zihni sinir bir şekilde kum dökmüş ama rüzgarda uçmuş veya deniz yutmuş hepsini. Deniz hızlıca derinleşiyor, suya atlamak için uzun bir duba var.
Gökçeada Sualtı Milli Parkı:
Bu koy Türkiye’nin ilk Sualtı Milli Parkı’nın başlangıcı. Karadan Park’a araçla ulaşabileceğiniz tek yer Yıldız Koyu. Deniz Ağustosa kadar serin, kuzeyden rüzgar olduğunda dalgalı. Su sakinken çok berrak ve balık dolu. Gözlük ve şnorkelle yüzmek için harika bir deniz. Koruma altında olduğu için balık avlamak yasak. Yasakları kim takar Türkiye’de? Ben balıkları izlerken suyun içinde adamın teki zıpkını ile takılıyordu. Ege Denizi’nin içinde bile insanın sakin kalması gerekiyor:)
Kamp alanı:
Arkadia’da; kamp alanı çok geniş değil, çadırlar biraz yan yana ama üstlerinde gölgelik var. Şen Camping’e göre biraz daha rüzgardan korunaklılar. Sıcak su, ortak duşlar ve tuvaletler, bulaşıkhane, kablosuz internet, otopark, ortak kullanımlı buzdolabı, şarj amaçlı prizler, kamp içi sedir ve hamaklar ücretsiz. Çamaşırhane, şemsiye ve şezlonglar ücretli. Evcil hayvan dostu bir işletme. Çok sayıda tatlı köpek ve bir iki tane tembel kedileri var. YıldızKoy hakkında daha fazla bilgi isterseniz Petek sizin için yazdı bile: Yıldızkoy, Gökçeada: Deniz, Güneş, Müzik ve Yıldızlar
Çadırsız giderseniz, Yıldız Koy size içi yataklı, çarşaflı çadır da kiralıyor. Araçsız gelenler için iyi bir alternatif olabilir.
Restoran:
Yıldız Koy restoranında harika zeytinyağlılar, mevsiminde taze balık çeşitleri, sübye yahni, kalamar, doyurucu bira tabakları yiyebilirsiniz. En azından biz bunları yedik, size de tavsiye ederiz:)
Kahvaltıyı başka yerde yiyelim, yeni tatlar keşfedelim derseniz de ilk önce Petek’in Gökçeada’da Mustafa’nın Kayfesi ve Reçelleri yazısını okuyun derim, pişman olmazsınız.
Bar:
Yıldız Koy’un müzikleri emin ellerde. Mekanda müzikleri aynı zamanda mekan işletmecileri olan Gülsemin İnanç, Levent Tutluoğlu ve Zeynep Ergün’e emanet. Erdem Kaplan‘da dışarıdan Dj olarak destek veriyor. Müzikleri biz çok sevdik, çalan şarkıları sürekli Spotfy’ımıza kaydetmeye çalıştık. Müziğin sesi çok açık değil, başkalarını rahatsız etmemeye özen gösteriyorlar. Çevredeki diğer işletme de aynı şekilde davranıyor. Barda kahve çeşitlerinizin yanında limonata, naneli ayran; alkollü olarak standart kokteyllerin dışında sex on the rocks, yeşil şey, Öz mojito, karadut vodka, ada cini ve Levent Bey’in margaritası gibi kendi kokteylerini de deneyebilirsiniz.
Fiyatlar:
Kişi başı kendi çadırınla kamp günlük 30 tl. Kahvaltı dahil seçerseniz 50 tl (15 hazirana kadar). Elektrik günlük için para almıyorlar, uzatmanız varsa tabi. Bira, 12 tl. Kahvaltı 20 tl. Kalamar 25 tl. (2016 yaz fiyatları)
İletişim Bilgileri:
Adres : Yıldız Koyu, Gökçeada, Çanakkale
Web: www.yildizkoy.com
GSM:+90 (536) 331 62 46 +90 (539) 295 05 10
Telefon :+90 (286) 887 28 46
bilgilendirici geniş bir yazı olmuş epey faydalandık. bir sorum da olacak, böyle özel bir kamp alanında değil de daha bir başımıza doğayı yaşamak için kimseye para vermek zorunda olmadığımız bölgeler de var mı acaba bozcaada’da
Bozcaada demişsiniz. Sanırım Gökçeada olacak:). Aydincik kumsalinda buruna doğru sahilde cadir kurulabilir diye dusunuyorum. Biz para vermeden kamp yapmadik Gokceada’da. Ama orasinin oluru var. Kimse karismaz.
Laz koy var güneyde tavsiyemdir. Plajın Restoranında yemek yedik duş ve tuvalet için ücret almadılar
Çok teşekkürler tavsiye için…